Hoe kom ik aan technisch personeel?

Jij kent ongetwijfeld iemand die regelmatig roept dat hij maar niet aan technisch personeel kan komen. Of je bent zelf zo iemand. Maar wie anders zoekt én de mogelijkheden van nu gebruikt kan best mensen vinden. 3 tips.

Technisch talent is schaars. Feit. Er stromen te weinig studenten uit vanuit de hogescholen en universiteiten en handjeswerkers zijn er helemaal veel te weinig. Maar technisch talent aantrekken is zeker niet onmogelijk. Daarom, 3 tips voor het aantrekken van technsisch personeel.

Gebruik je eigen (jonge) medewerkers

Een geweldige manier om nieuwe mensen aan te trekken is door het netwerk van je eigen medewerkers te gebruiken. Hun oude klasgenoten, studiegenoten en leden van de studentenvereniging hebben immers grofweg dezelfde achtergrond. Stel je mensen voor om eens contact te leggen met hun netwerk via bijvoorbeeld social media. Dikke kans dat daar een aantal goede sollicitaties uitrollen!

Gebruik social media

Nog steeds worden de mogelijkheden die social media biedt niet maximaal gebruikt door veel technische bedrijven. Logisch ook want vaak ontbreekt het ze aan kennis en tijd om zich hierin te verdiepen. Maar de mogelijkheden zijn eindeloos en het is dé reden dat grote bedrijven als de BAM en NS veel beter aan de juiste mensen kunnen komen!

Zorg voor leuk videomateriaal, authentieke foto’s of vertel op een andere verfrissende manier het verhaal van je organisatie.

Millenials willen ontwikkelen

Het technisch talent van nu is niet meer tevreden met een baan zonder uitdaging of ontwikkelmogelijkheden. Zorg dus dat er mogelijkheden zijn om te ontwikkelen, in de diepte of breedte. En niet alleen voor de hoger opgeleide technische mensen maar juist ook als je lager opgeleid technisch personeel zoekt. Opleidingsmogelijkheden zijn voor hen zelfs vaak de #1 reden om over te stappen.

Ook technisch personeel aantrekken maar weet je niet zo goed waar te beginnen? Zeggen termen als employer branding en recruitment marketing je niet zoveel? Mitosa helpt technische bedrijven in de zoektocht naar personeel. Daarbij zetten we alle mogelijkheden van social media maximaal in. Check onze pakketten.

Enthousiast over dit stuk? Dan vinden we het leuk als je het deelt!

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Ben jij klaar voor meer kandidaten uit online?

Schrijf je in de gratis monday update die helpt met het vinden van de allerbeste kandidaten. Wedden dat je er blij van wordt?

Reageren mag! Als je maar wel aardig blijft. ;-)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Direct even bellen?